Wulff-Yhtiöt Oyj – Yhteinen myyntikonsepti tuo tulosta

25.08.2021

Vajaat kymmenen vuotta sitten Wulffiin oli syntynyt tilanne, jossa yhden nimen alle oli kertynyt sekä itse perustettuja että ostettuja yrityksiä, joille kaikille oli vuosien varrella muodostunut oma tyylinsä. Tarvittiin selvästi yksi koko yrityksen läpileikkaava myyntikonsepti, jossa kaikilla on wulffimainen malli ja tapa toimia.

”Teppo otettiin valmennusurakkaan tuttavan suosituksesta. Konseptin luomisen jälkeen henkilöstöä on koulutettu myös muihin myynnin osa-alueisiin, kuten uusasiakashankintaan, arvon myymiseen, oikeiden kysymysten kysymiseen ja kaupan päättämiseen. Myös sisäänostajille valmennettiin argumentointia”, kasvujohtaja Heikki Vienola taustoittaa.

Vienola kertoo, että yhteinen myyntikonsepti saatiin kehitettyksi ja että se kehittyy edelleen jatkuvasti.

Koulutustyyli sopii pien- ja suurryhmille

”Valmentajana Teppo kuuntelee ja kartoittaa aina lähtötilanteen eli myynnin haasteet tarkasti. Monessa sopassa keitetyllä Tepolla on tietty koulutusrunko, mutta myös runsaasti kokemuksen tuomaa kykyä soveltaa tarvittaessa ryhmän ja osallistujien mukaan”, Vienola kertoo.

Wulffin ryhmien koot ovat vaihdelleet noin kuuden henkilön pienryhmistä koko yrityksen henkilöstön eli noin sata henkeä käsittäviin valmennuksiin. Sekä isot että pienet kokonaisuudet hoituvat Vienolan mukaan mallikkaasti. Valmennusten myötä jokainen myyjä on parantanut suoritustaan. Jo ennestään hyvistä myyjistä on hioutunut huippuja.

”Tepon kanssa on myös perhanan kivaa. Hän vetää koulutusshown tarttumalla tilanteisiin aidosti ja vuorovaikutteisesti. Yrityskulttuurimme on kehittynyt, mutta mikä parasta, myös Teppo on kehittynyt vuosien varrella”, kertoo Vienola.

Seuraavana yhteistyöprojektina on tuttuun tapaan yhteisen myyntimallin kehittäminen ja valmentaminen yritysoston myötä.

”Tepi pääsee ehdottomasti jatkoon”, sanoo Vienola.

Wulff on suomalainen pörssiyritys, joka myy ja markkinoi työpaikka- ja toimistotarvikkeita, tietotekniikan tarvikkeita, kahviotarvikkeita, kiinteistö- ja siivoushuollon tuotteita, ensiapu- ja ergonomiatuotteita, LED-valaistusratkaisuja sekä tuotteita työmaille. Suomen lisäksi Wulff toimii Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Teksti: Oodia/Heta Jyrälä