Suur-Savon Osuuspankki – Valmennus kehittää johtajuutta

25.08.2021

Maija Skön tutustui Teppoon vuoden 2017 toukokuussa järjestetyssä myynnin johdon valmennuksessa, jonka kouluttajana Teppo toimi. Kouluttajan ja koulutuksen tyyli sykähdytti, joten silloin OP Kodin toimitusjohtajana toiminut Skön järjesti Tepon koulutuksia myös yrityksen kiinteistönvälittäjille. Välittäjien valmennuksessa käytiin läpi esimerkiksi hankintakäyntejä ja soittovalmennuksia.

– Tepon tyyli on keskusteleva, eikä valmennuksissa ole kalvosulkeisia. Kaikki kiteytyy oikeisiin kysymyksiin, joita voi olla hankala määritellä itsekseen, kuvailee Skön.

Siirryttyään Suur-Savon Osuuspankin pankinjohtajaksi Skön on hyödyntänyt myös Tepon henkilökohtaisia sparrauksia. Sparraamisen kautta Skön sai uusia eväitä myynnin johdon kanssa käytyihin palavereihin.

– Teppo oli pari kertaa paikan päällä palavereissa. Olimme sopineet, että hän myös saa tarvittaessa osallistua keskusteluun. Oikeilla kysymyksillä johdatetaan myös palavereita oikeaan suuntaan ja kohti tuloksellisuutta. Koen, että oma johtajuuteni on kehittynyt valmennusten avulla, Skön kertoo.

Valmentava ote näkyy etänäkin

Skönin mukaan Teppo on aktiivinen ja auttavainen ja hänen tyylinsä on valmentavaa johtajuutta. Jokainen koulutuksiin osallistuja sitoutuu poimimaan muutaman tärkeän jutun valmennuksesta ja osallistuja ottaa ne aktiivisesti käyttöön omaan arkeensa.

– Myynnin johdon on tärkeää ottaa vastuu ja esimerkiksi yhteisissä myyntitapaamisissa kysyä oikeat asiat, mikäli myyjä ei niitä muista mainita. Tähän esimerkistä oppimiseen tähtää myös Tepon osallistuminen myyntitapaamisiin tai myynnin johdon palavereihin, Skön kertoo.

Etätyösuositusten myötä valmennukset siirtyivät verkkoon, ja Skön kiittääkin Teppoa siitä, että sama keskusteleva valmennustyyli välittyy myös virtuaalisesti. Viimeksi kaikki pankin kesätyöntekijät saivat myynnin valmennusta, mikä antoi heille valtavasti luottoa omaan tekemiseen ja lisäsi itsevarmuutta.

– Tavoitteenamme ovat asiakaskeskeiset ratkaisut, joiden myötä myynti on miellyttävää kaikille. Tässä tarvekartoitus ja oikeiden kysymysten esittäminen ovat avainasemassa, jotta tavoitteemme saavutetaan, summaa Skön.

OP Suur-Savo, viralliselta nimeltään Suur-Savon Osuuspankki, on yksi OP Ryhmän suurimmista pankeista ja toimialueensa johtava pankki. Pankillamme on useita konttoreita Etelä-Savon alueella sekä kattavat verkko-, mobiili- ja puhelinpalvelut.

Teksti: Oodia/Heta Jyrälä